image
Sursa foto: procuratura.md

Un moldovean, prins la vamă cu haine și încălțăminte în valoare de aproape opt milioane de lei

A încercat să aducă ilegal în țară haine și încălțăminte în valoare de aproape opt milioane de lei. Este isprava unui moldovean, care a fost descoperită la vama Leușeni.

În rezultatul documentărilor realizate s-a stabilit că agentul economic din municipiul Chişinău, conform actelor prezentate inspectorilor vamali a PV „Leuşeni”, urma să introducă pe teritoriul vamal al Republicii Moldova 15,6 tone de articole vestimentare şi încălţăminte de tip second-hand importate din Germania, însă în cadrul efectuării verificărilor lotului de marfă s-a stabilit că doar 1,2 tone erau mărfuri uzate, iar 14,4 tone erau noi.

Fiind efectuată inventarierea bunurilor declarate neautentic, s-a stabilit că acestea au o valoare de circa 7,8 milioane de lei.

Pe acest caz cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor care ar putea fi implicate în comiterea infracţiunii.

Dacă vor fi găsite vinovate de comiterea infracţiunii de contrabandă, persoanele fizice implicate riscă închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică amendă în mărime de la 6000 la 11000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea acesteia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: