image
Sursa foto: Twitter Knoxville Police

Atac armat într-un liceu din SUA; Mai multe persoane au fost împușcate

Mai multe persoane au fost împuşcate într-un liceu din Knoxville, un oraş din statul american Tennessee, a informat poliţia locală, notează AFP, citată de Digi24.

„Ofiţerii Departamentului de poliţie din Knoxville au fost trimişi la liceul Austin-East Magnet după ce un suspect înarmat a fost raportat în incintă. S-au tras focuri de armă în timp ce se apropiau de suspect", a anunţat poliţia pe Twittter.

Un poliţist a fost împușcat, dar este în afara pericolului. Primarul oraşului, Indya Kincannon, a declarat presei locale că a vorbit cu poliţistul rănit care "este conştient" şi "rămâne pozitiv".

Un bărbat a murit la locul incidentului, iar altul a fost arestat, au transmis  autorităţile, care nu au precizat dacă persoana decedată face parte dintre suspecţi.

Pe un stadion de baseball adiacent liceului a fost deschis un punct de prim-ajutor pentru familiile afectate.

"Clădirea a fost securizată, iar elevii care nu au fost implicaţi în incident au ajuns la familiile lor", a scris pe Twitter un responsabil al districtului şcolar, Bob Thomas.

Bill Lee, guvernatorul de Tennessee, care cu câteva zile în urmă a dat mai multe drepturi deţinătorilor de arme în statul său, a spus că situaţia este "tragică şi foarte dificilă".

Denunţând "epidemia" de violenţă cu armele de foc, preşedintele Joe Biden a dezvăluit săptămâna trecută măsuri specifice pentru a limita proliferarea armelor de foc în Statele Unite, scrie. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: