Faptul că Messi este factor de decizie la naţionala "pumelor" e evident pentru toţi. Icardi, unul dintre cei mai în formă jucători, nu a prins lotul la Mondial, fiind într-o relaţie proastă cu decarul sud-american. De asemenea, Dybala, un fotbalist cu un potenţial fantastic, a bifat doar câteva minute la turneul final, explicaţia stând tot în relaţia pe care o are cu Messi.

Doar că Leo şi-ar fi depăşit cu mult atribuţiile. El i-ar fi transmis lui Sampaoli, tehnician demis azi după coşmarul de la CM, că nu vrea ca Fazio şi Lo Celso să fie titulari în Rusia. Pentru absenţa ultimului, jucător cu un sezon bun la PSG, explicaţia ar fi una neverosimilă: l-ar fi învins pe Messi la tenis cu piciorul, iar acesta ar fi vrut să se răzbune.

În aceeaşi notă a evenimentelor puţin veridice stă şi atitudinea lui Leo în raport cu un secund. Concret, Sebastian Beccacece i-ar fi explicat starului sud-american că trebuie să se poziţioneze altfel în timpul meciurilor. "Nu așa! Îți convine mai mult să joci pe partea cealaltă", i-ar fi spus secundul, în timp ce îl poziţiona pe jucător aşa cum îşi dorea el. Messi ar fi fost extrem de deranjat de faptul că a fost atins de secund şi i-a spus lui Sampaoli să nu se mai repete o asemenea scenă.