image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Un bărbat din capitală a alertat serviciul 112 despre un atac cu substanțe chimice asupra IP Botanica

Un bărbat de 48 de ani, din capitală, riscă o amendă de până la 42.500 de lei, după ce a sunat la 112 și a comunicat că asupra Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a DP mun. Chișinău urmează a fi efectuat un atac cu substanțe chimice.

În rezultatul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine s-a stabilit identitatea individului care a efectuat apelul telefonic. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei, în vârstă de 48 de ani. Individul a fost escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit Poliției Capitalei, bărbatul se afla sub influența alcoolului când a efectuat apelul şi a comunicat despre atac.

Anterior acesta a fost atras la răspundere pentru diverse infracțiuni. Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, iar conform legislației, bărbatul pentru fapta sa riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

comentarii: