image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase a discutat cu Manfred Weber, candidat la șefia Comisiei Europene, despre agenda de reforme propusă de ACUM

Copreședintele blocului ACUM, Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, a avut la București discuții cu preşedintele grupului PPE din Parlamentul European şi candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

Membrii Partidului Popular European, cel mai puternic partid din Parlamentul European, s-au reunit la un Summit care s-a desfășurat la București. Aceștia au discutat despre cele mai strigente probleme cu care se confruntă România, dar și despre alegerile europarlamentare din luna mai.

La eveniment a participat și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a cerut oficialilor europeni menținerea situației Republicii Moldova pe agenda instituțiilor Uniunii Europene.

Andrei Năstase a discutat atât cu Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, cât și cu Manfred Weber, candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Temele abordate au avut legătură cu preocuparea celor din blocul ACUM, față de nevoia imediată de implementare a unui set de reforme sociale și politice esențiale la Chișinău și cu parcursul european al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Liderii PPE au declarat că sunt la curent cu întreaga dinamică socială și politică din Republica Moldova, știu foarte bine cum s-au desfășurat recentele alegeri parlamentare și monitorizează în continuare viitoarele evenimente politice.

Andrei Năstase le-a cerut interlocutorilor săi menținerea Moldovei și a năzuințelor europene ale cetățenilor țării pe agenda instituțiilor UE, la rându-i fiind încurajat să continuie împreună cu colegii săi parlamentari lupta pentru eliberarea țării din captivitate și edificarea unui veritabil stat de drept, primind asigurarea că Europa va evalua critic deciziile care vor fi luate la Chișinău și se va poziționa ulterior cu maximă obiectivitate pe acest subiect.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: