image
Sursa foto: Profimedia

Șeful OMS: Coronavirusul, de 10 ori mai letal decât virusul responsabil de gripa porcină

Noul coronavirus este de zece ori mai mortal decât virusul responsabil de gripa de tip A(H1N1) apărută la sfârşitul lunii martie 2009 în Mexic, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), lansând un apel la o ieşire „lentă” din izolare, potrivit AFP, relatează Agerpres.

„Datele colectate în mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului său, a modului de a-l opri. Ştim că COVID-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este mortal: de 10 ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a declarat şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.

În acelaşi timp, realizarea unui vaccin „sigur şi eficient” este necesară pentru a opri complet transmiterea COVID-19, care a făcut până în prezent aproximativ 115.000 de morţi pe plan mondial, a declarat şeful OMS.

„Era globalizării înseamnă că riscul reintroducerii şi recrudescenţei COVID-19 va persista. În cele din urmă, dezvoltarea şi distribuirea unui vaccin sigur şi eficient vor fi necesare pentru a opri complet transmiterea coronavirusului”, a subliniat el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: