image
Sursa foto: siegfriedmuresan.eu

Europarlamentar: Rusia ar fi putut să ajute Chișinăul în problema gazului, dar nu o face; Se vede bine cine e prietenul RM

Actualul Guvern de la Chișinău va reuși să identifice o soluție din criza energetică, pentru că are toată încrederea partenerilor internaționali. Sunt declarațiile europarlamentarului Siegfried Mureșan și a fost făcută în cadrul unei intervenții telefonice la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Europarlamentarul român a dat asigurări că România va ajuta Republica Moldova în această situație prin intermediul gazoductului Iași-Chișinău.

„Îmi doresc ca RM să beneficieze de cât mai mult gaz. Sunt sigur că România va livra cât de mult poate. În România suntem într-o etapă de constituire a unui nou guvern, pentru a avea o capacitate deplină de decizie. Suntem și noi în aceeași situație delicată. Cât putem de mult vom face. Sper să se confirme capacitatea la nivelul la care a fost proiectat”, a spus Siegfried Mureșan.

„Cel mai bun lucru pe durata unor negocieri este să nu dai detalii, să nu speculezi, cu privire la preț, capacități. RM are un guvern care beneficiază de încrederea partenerilor internaționali. Orice alt guvern nu cred că ar fi gestionat-o mai bine această criză, pentru că nu avea sprijiul partenerilor internaționali. Se vede din nou dorința României și a UE de a ajuta și se vede din nou cum Rusia, care ar fi putut să ajute Republica Moldova în această situație, nu o face. Se vede din nou cine e prietenul cetățenilor Republicii Moldova și cine dorește doar să-și sporească propria influență economică pe seama cetățenilor acum în prag de iarnă. Sunt încrezător că soluția va veni într-un timp foarte scurt”, a adăugat europarlamentarul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: