image
Sursa foto: cnet.com

De ce nu ar trebui să folosești autentificarea facială pe telefonul tău

Autentificarea facială este un sistem de deblocare al telefonului extrem de convenabil. Nu mai trebuie să introduci PIN-ul și nici să mai desenezi pe ecran. Totuși, nu este un sistem sigur.

Sistemul de autentificare facială a fost introdus de Samsung prin 2016, apoi Apple a venit cu un sistem similar dar mai complex numit Face ID pe care l-a adus pe iPhone X. Odată cu aceea crestătură a ecranului și alți zeci de producători de telefoane au adus autentificarea facială pe telefoanele lor.

Unii producători au căutat să facă acest sistem cât mai sigur, alții l-au implementat ca să fie. De aceea nu ar trebui să te surprindă când o cercetare dezvăluie că 40% din telefoanele Android cu un asemenea sistem de deblocare sunt păcălite de fotografii.

O organizație non profit din Olanda a testat 110 smartphone-uri cu sisteme de autentificare facială și 42 dintre acestea au putut fi deblocate cu o fotografie simplă pe care ai găsi-o pe rețele sociale.

Care sunt telefoanele care nu au căzut pradă acestei păcăleli? Telefoanele Samsung de mijloc și de top lansate în 2018, toate telefoanele OnePlus, Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro, telefoanele Motorola lansate în 2018 și vârfurile de gamă de la Asus, Honor, HTC și Oppo. De asemenea, toate iPhone-urile au trecut testul.

Cele care au picat testul sunt toate telefoanele Sony, seria Huawei P20, telefoanele Nokia, telefoanele Blackberrie și telefoanele de buget de la Samsung, LG, Motorola, Xiaomi și Asus. Pentru lista completă cu telefoane poți să intri aici.

Ideea e că dacă ai un telefon ce poate fi deblocat cu o poză mai bine rămâi la sistemul de autentificare prin senzorul de amprentă este mai sigur și aproape la fel de convenabil de utilizat ca și sistemul de autentificare facială, scrie Playtech.

Să sperăm că în 2019 vom avea telefoane mai bune și cu o securitate mai ridicată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: