Un total de 804 persoane au fost rănite. Eforturile de salvare continuă la nouă clădiri avariate, a precizat Anadolu, adăugând că alte trei persoane au fost scoase de sub dărâmături în viaţă la 17 ore după cutremur.

Cutremurul, a cărui intensitate a fost evaluată la 7 grade pe scala Richter de Institutul american de geofizică USGS, a avut loc vineri, cu puţin înainte de ora 12.00 GMT (14.00, ora României), în Marea Egee, la sud-vest de al treilea cel mai mare oraş din Turcia şi în apropiere de Insula greacă Samos.

Autorităţile folosesc „toate mijloacele disponibile" pentru a-i ajuta pe cei afectaţi, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan mai înainte la Istanbul.

Seismul a fost resimţit atât în insulele greceşti din Marea Egee, cât şi în oraşele turceşti din apropiere, inclusiv cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, la aproximativ 540 de kilometri spre nord, a anunţat canalul TRT.

Cu o populaţie de peste 4,3 milioane de locuitori, Izmir este al treilea oraş ca mărime din Turcia după Istanbul şi Ankara.

În Grecia, două persoane au fost ucise şi mai multe clădiri de pe Insula Samos au fost avariate în urma puternicului cutremur cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter, aminteşte France Presse.