image
Sursa foto: facebook

Falsuri pe bandă rulantă: După sirieni, case și spot fake, a apărut o pagină falsă de Facebook, atribuită lui Andrei Năstase

După ce au recurs la un linșaj mediatic fără precedent, după ce au dezinformat la greu opinia publică, vehiculând minciuni crase de genul celor „30.000 de sirieni”, inventând averi inexistente ale lui Andrei Năstase, după ce au furat sloganele Platformei DA, după ce au distribuit spoturi electorale false cu un conținut aberant despre instituirea taxelor pentru utilizarea băncilor din parcuri, utilizând pachetul grafic și sonor al campaniei electorale a lui Andrei Năstase, mercenarii lui Plahotniuc au recurs și la alte practici infecte de dezinformare a opiniei publice. De curând, exact la fel ca în campania prezidențială, pe facebook a apărut o pagină falsă, care pretinde a fi a lui Andrei Năstase.

Ea arată ca și cea reală și e preconizată pentru a distribui mesaje false spre a induce confuzie în rândul simpatizanților lui Andrei Năstase.

„Apelăm la instituțiile specializate în combaterea propagandei, a știrilor false, a manipulării opiniei publice, presa independentă bazată pe deontologie profesională, să ia atitudine față de acest război mediatic la toate nivelurile a binomului Plahotniuc-Dodon împotriva lui Andrei Năstase, candidatul unic al opoziției anti-oligarhice pentru funcția de primar al capitalei”, scrie într-un comunicat al Platformei DA.

„Condamnăm categoric aceste practici de dezinformare masivă și îndemnăm oamenii, utilizatorii rețelelor sociale să le contracareze”, se mai arată în comunicat.

Astfel, oamenii sunt îndemnați să raporteze urgent pagina falsă la Facebook. Iată care sunt pașii:

1. Report

2. It's a scam

3. This Page is fake

4. Mark this Page as a scam

facebookfacebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: