Acțiunile procesuale au legătură cu înstrăinarea ilegală a unor terenuri de construcție din Chișinău, precizează purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Potrivit acestuia, Procuratura efectuează acțiuni de urmărire penală a lui Nistor Grozavu, cu participarea figuranților și a altor persoane, iar aplicarea unor măsuri preventive va fi decisă în funcție de rezultatul acestor acțiuni.

Urmărirea penală are loc în legătură cu informațiile difuzate de Procuratura Generală pe 9 septembrie. În această dată Procuratura anunțase despre efectuarea a 21 de percheziții și pornirea a trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

Amintim că Nistor Grozavu a fost demis din funție, depotrivă cu primarul interimar Ruslan Codreanu, printr-o decizie a Consliului Municipal Chișinău, pe 4 iulie 2019. Anterior, pe 24 iunie, deputatul ACUM Alexadru Slusari a sesizat Procuratura Generală, solicitând urmărirea penală a lui Nistor Grozavu, în legătură cu emiterea unor documentele permisive pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe Bogdan Voievod, 1 fără acordul Consiliului Municipal Chișinău.