image
Sursa foto: rfi.ro

Slusari: Franzeluța intenționează să majoreze semnificativ prețurile la pâine; Compania dezminte aceste informații

Cea mai mare întreprindere de panificație „Franzeluța” ar intenționa, de la 1 ianuarie, să majoreze semnificativ prețurile la pâine, afirmă fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari. De cealaltă parte, compania dezminte informația.

Potrivit unui document publicat de Alexandru Slusari care reprezintă calculul prețului ajustat la pâine în 2022, din 27 tipuri de pâine la 18 se propune ridicarea prețurilor de la 21% până la 36%.

„Doar pâinea socială, care se produce în cantități limitate, nu se va scumpi. Aceste modificări de prețuri vor fi o lovitură puternică în primul rând pentru păturile sociale cu venituri mici. Cred că Guvernul și Agenția Proprietății Publice sunt obligate să explice aceste cifre, unele dintre care, după mine, sunt exagerate. Totodată, guvernarea ar trebui să vină și cu măsuri compensatorii pentru atenuarea impactului scumpirilor. Regretăm că nu am fost auziți atunci când am propus ca compensațiile pentru creșterea exorbitantă a tarifelor la gaze naturale să fie extinse și pentru agenții economici, așa cum a făcut România. Din câte înțeleg, principalul argument pentru explozia prețurilor la pâine ține de majorarea bruscă a cheltuielilor pentru procurarea gazului”, comentează Slusari.

De cealaltă parte, combinatul de panificație a emis un comunicat de presă în care precizează că informația apărută în spațiul public nu este veridică.

„Toate informațiile cu caracter manipulator ce apar în spațiul public induc în eroare consumatorii, de aceea venim cu un apel la corectitudine, pornind de la interesul major de a oferi cetățenilor doar informații obiective”, se arată în comunicat.

Totodată, conducerea combinatului de panificație a „solicitat respectuos abținerea de la distribuirea oricăror informații și comentarii neveridice”, reiterând disponibilitatea de a pune la dispoziția tuturor celor interesați informația corectă despre activitatea întreprinderii.

docdoc

Noutăţile partenerilor

comentarii: