image
Sursa foto: PAS

PAS a depus denunț penal pentru acțiuni de corupere a alegătorilor, după ce membri ai PD s-au lăudat că au împărțit alimente

Partidul Acțiune și Solidaritate a depus două sesizări la Procuratura Anticorupție și Inspectoratul General de Poliție privind comiterea unor infracțiuni de către demnitari și membri ai Partidului Democrat.

Aceștia sunt învinuiți de coruperea alegătorilor cu „pomene electorale”.

Totul a pornit de la o postare pe pagina de Facebook a Partidului Democrat din sectorul Botanica.

În postarea publicată pe data de 12 decembrie este prezentat un anunț din care rezultă că organizația respectivă a început distribuirea unor „pomeni electorale”.

Anunțul era însoțit de patru fotografii în care apar mai multe produse alimentare, dar și reprezentanți ai PD-ului care le-ar fi împărțit.

Astfel, în prima sesizare adresată Procuraturii Anticorupție, PAS a solicitat investigarea implicării în acest caz a președintelui organizației de sector Botanica a PD, deputatul Alexandr Bannicov.

Iar în cea de-a doua sesizare adresată Inspectoratului General al Poliției, PAS a solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor care au corupt alegătorii.

În timp ce partidul de la guvernare împarte pomeni electorale alegătorilor, aceștia nu ezită să învinuiască Partidul Acțiune și Solidaritate de încălcarea legislației electorale pentru distribuirea unor pliante informative, spun reprezentanții PAS.

„Acest partid politic are tupeul să propună altor concurenți electorali, inclusiv PAS-ului și Platformei DA, semnarea unor coduri de etică și conduită prin care toți să se angajeze să ducă o campanie electorală curată și în conformitate cu legea”, acuză PAS.

Codul penal al Republicii Moldova prevede că acțiunile de corupere a alegătorilor se pedepsesc cu până la cinci ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: