image
Sursa foto: privesc.eu

Moratoriul asupra legii miliardului NU a fost inclus pe agenda Parlamentului; Cum își justifică socialiștii votul negativ

Proiectul privind instituirea unui moratoriu asupra legii care a pus povara miliardului furat pe umerii cetățenilor, inițiativă a fracțiunii Platforma DA, nu a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului.

Propunerea ca proiectul să fie discutat în plen, înaintată de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a fost respinsă cu voturile socialiștilor și a deputaților PD.

„Avem în partea stângă un partid care în campania electorală a vorbit despre furtul miliardului, despre faptul că banii trebuie să fie întorși de hoți. Igor Nicolaevici Dodon a inițiat chiar și referendum. Am venit noi cu acest proiect de lege prin care propunem să aplicăm moratoriu. Cineva spune că e falimentul statului, știți că nu e adevărat”, a declarat Slusari.

„Este principial care acești bani să fie întorși, dar trebuie să avem o abordare profesionistă. Acest proiect care propune un moratoriu este unul populist”, a comentat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

„Această problemă nu poate fi rezolvată cu niciun moratoriu”, a spus și deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, președinte al Comisiei economie, buget și finanțe.

Precizăm că Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a declarat ieri în cadrul comisiei că Guvernul va veni în curând cu o soluție la acest subiect.

Precizăm că Platforma DA a inițiat un proiect de lege prin care a propus aplicarea imediată a moratoriului asupra implementării „legii miliardului”, până la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a mijloacelor fraudate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: