În opinia lui Slusari, rolul lui Candu a fost unul important, întrucât el a reprezentat, în 2011, o companie controlată de Plahotniuc, OTIV Prime, în tranzacția privind vânzarea acțiunilor Băncii de Economii către Veaceslav Platon.

Vicepreședintele Parlamentului crede că Andrian Candu s-ar face vinovat și de „neglijență în serviciu”, deoarece în 2014, în calitate de vicepremier și ministru al Economiei, s-a numărat printre cei care au promovat acordarea garanțiilor de stat pentru băncile fraudate, fără instituirea controlului special al BNM imediat după asta.

„Acolo există responsabilitate colectivă. La cine e culpa mai mare sau mai mică, cine a stat în spate (…), ar trebui pornit dosar penal pe 4 persoane: Iurie Leancă, Andrian Candu, Dorin Drăguțanu și Anatol Arapu”, a declarat Slusari, în cadrul unui interviu pentru Cotidianul.

Anterior, întrebat dacă nu-i este teamă că îi va fi retrasă imunitatea parlamentară, Andrian Candu a spus că nu există motive pentru asta deoarece „nu a comis nicio ilegalitate”.