image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Moțiunea asupra activității MAI a eșuat din cauza lipsei de cvorum; Ședința, boicotată de coaliția nedeclarată PSRM-Șor

10:07 // Moțiunea simplă împotriva activității MAI a fost respinsă automat din cauza lipsei de cvorum. Ședința a fost boicotată de PSRM, Partidul Șor și transfugii din platforma Pentru Moldova.

„Sunt nevoită să constat lipsa cvorumului. Curtea Constituțională a stabilit că asta înseamnă că moțiunea este eșuată”, a declarat speakerul Zinaida Greceanâi.

_________

La Parlament este examinată moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne. Moțiunea a fost înainată de fracțiunea Platformei DA care acuză MAI că tolerează cazuri de corupție și este neputincios în fața structurilor de la Tiraspol când sunt răpiți simpli cetățeni sau chiar polițiști.

Semnatarii moțiunii au înaintat o serie de solicitări, printre care un raport cu privire la combaterea activității grupurilor paramilitare transnistrene, un Plan de acțiuni concret cu privire la combaterea criminalității, prezentarea unor explicații Parlamentului din partea conducerii MAI cu privire la înregistrările recente apărute în spațiul public, ce trezesc o bănuială rezonabilă a prezenței elementelor coruptibile la nivelul conducerii MAI.

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 7 decembrie 2020

Ședința plenară din 7 decembrie 2020. Ordinea de zi - https://bit.ly/33MfBuD . Publicată de Jurnal.md pe Luni, 7 decembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: