image
Sursa foto: nieuwsblad.be

O clădire s-a PRĂBUȘIT în Belgia: Printre morți, un moldovean de 29 de ani; Unul e rănit, iar altul e căutat sub dărâmături

UPDATE 20:21 // Moldoveanul care a murit în urma prăbușirii unei clădiri în Belgia avea 29 de ani. Președintele Maia Sandu a transmis condoleanțe familiei tânărului decedat.

„Am aflat cu tristețe despre tragedia produsă astăzi în orașul Anvers din Belgia, în care au avut de suferit și câțiva concetățeni de-ai noștri. În urma prăbușirii unei clădiri aflată în construcție, un tânăr de 29 de ani, care muncea pe schele, a murit. Alt cetățean moldovean se află la spital, sub supravegherea medicilor, iar al treilea încă este căutat sub dărâmături. Sperăm foarte mult că este în viață și că ajutorul medical necesar îi va fi acordat în timp util. Am vorbit cu Ambasadorul Republicii Moldova la Bruxelles, care m-a asigurat că se află în contact permanent cu autoritățile competente din Belgia, cu instituțiile medicale și cu rudele și apropiații celor afectați. Le doresc putere pentru a trece peste această cumpănă”, a menționat Maia Sandu.

UPDATE 16:16 // Corpul unui cetățean al Republicii Moldova a fost recuperat de sub dărâmâturi după după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit în Belgia, anunță Ministerul de Externe.

Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului.

Încă nu a fost identificat un al treilea cetațean moldovean cu dublă cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărămături. Operațiunea de căutare este în desfășurare.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei a fost informat de către autoritățile locale despre prăbușirea în orașul Antwerpen unei clădiri, bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Echipa ambasadei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu patronul societății de construcție, precum și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

Știrea inițială

Tragedie în Anvers, Belgia, după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit. Din cauze încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care erau muncitori portughezi.

12 persoane au fost scoase de sub dărămături, iar 8 dintre ele au ajuns la spital, în stare gravă, iar un altul a murit. Alți 5 oameni sunt încă în ruine, iar pompierii au adus și câini să-i caute, scrie Digi24.

Potrivit unui muncitor, schela s-a plăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: