image
Sursa foto: privesc.eu

Schimb de replici între PPDA și PAS în Parlament: „Nu este corect să vă atribuiți un proiect care nu vă aparține”

Dezbateri încinse în Parlament pe marginea unui proiect care propune acordarea concediului plătit unuia dintre părinți în contextul carantinei instituite în Republica Moldova din cauza COVID-19. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, cel care a propus includerea proiectului pe agenda Parlamentului, a fost acuzat că a copiat cuvânt cu cuvânt un proiect al PSD din România.

„Este vorba de un proiect care prevede acordarea concediului unuia dintre părinti pe perioada în care procesul de studiu este sistat, iar acest concediu să fie plătit. Am fost contactați de părinti și pedagogi care ne-au spus că sunt probleme”, a menționat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

„Acest proiect a fost luat cuvânt cu cuvânt din proiectul PSD din România. A fost cazul să schimbați mâcar câteva propoziții. Nu este corect să vă atribuiți un proiect care nu vă aparține”, a intervenit deputatul PPDA Maria Ciobanu.

„Vă deranjează că ne-am inspirat dintr-o soluție românească, coronavirusul sau că copiii stau singuri acasă? Eu am trei copii care stau acasă. Mă gândesc la ai mei copii și la alții. Lăsați românofobia”, a fost replica lui Grosu.

„Acest proiect nu o să aibă soluții de implementare. De exemplu, la Parlament le-am permis mamelor cu copii să lucreze de la distanță”, a spus speakerul Zinaida Greceanâi.

Cei din PSRM și PD au fost într-un gând, să vină Guvernul cu o astfel de soluție.

„Guvernul să vină cu asemenea inițiativă”, a spus liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Sar cu chestii populiste ca să fericească poporul. Toate aceste chestii necesită cheltuieli bugetare. Să nu mai punem la vot aceste nebunii, pentru că iau în considerație doar interesul politic”, a spus și Diacov.

Proiectul propus de PAS nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclus pe agenda Parlamentului, la fel ca și un proiect inițiat de Platforma DA care prevedea acordarea indemnizației de carantină unuia dintre părinți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: