image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: După Silvia Radu plânge un procuror liber și onest

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu, despre care se spune că este miza lui Plahotniuc la alegerile din 20 mai, trebuie să răspundă penal, inclusiv pentru faptul că, în perioada șefiei sale la Gas Natural Fenosa, cetățenii au fost nevoiți să achite tarife umflate pentru energia electrică.

Este opinia liderului Platformei DA, Andrei Năstase, candidat comun al forțelor antioligarhice la scrutinul pentru primăria capitalei. „Va fi un bun client al unui procuror liber care va fi adus în Republica Moldova după ce vom câștiga alegerile parlamentare din toamnă”, a declarat Andrei Năstase aseară, la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

În cadrul emisiunii s-a vorbit despre modul miraculos în care Silvia Radu a reușit să adune 13 mii de semnături pentru a se putea înscrie în cursa pentru capitală. Și asta în condițiile în care alți candidați independenți spun că este un proces destul de dificil, pentru o perioadă atât de scurtă.

„La alegerile prezidențiale, Silvia Radu a adunat 5226 de voturi pe plan național. Dar aici, în două săptămâni, 13 mii de semnături. Păpușile gonflabile trebuie eliminate din politică. Nu e corect să existe oameni de paie care apar și spun cu o mină insolentă că sunt independenți”, a comentat jurnalistul Val Butnaru.

„De asemenea candidați va veni timpul când se va ocupa Procuratura. Doamna Radu va fi un bun client al unui procuror liber care va fi adus în Republica Moldova după ce vom câștiga alegerile parlamentare din toamnă. După Silvia Radu plânge ancheta, plânge un procuror liber și onest. Va veni timpul când va trebui să răspundă pentru firmele căpușă pe care și le-a constituit atunci când era director la Fenosa. Va răspunde pentru salariile umflate. Va răspunde, cum se întâmpla că de fiecare dată ANRE-ului i se cerea majorare de tarife, dar acum, când este campania electorală, tarifele se scad. Chiar crede că oamenii nu înțeleg acest joc? Chiar crede Plahotniuc că oamenii nu înțeleg că Silvia Radu nu ajungea în vecii vecilor primar dacă nu o băga el? Oamenii sunt dezinformați, manipulați, dar numai proști nu sunt”, a menționat Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: