ANI a întocmit trei procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un procuror din Chișinău, un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova și un consilier municipal din Consiliul municipiului Chișinău.

Inspectorii de integritate au emis patru acte în care au constatat situații de conflict de interese admise de către un președinte de raion, doi primari și un director de gimnaziu. Două cauze contravenționale au fost pornite pe numele unui polițist pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale, iar un șef de întreprindere individuale a împiedicat activitatea ANI prin faptul că nu a prezentat informațiile solicitate de inspectorul de integritate.

În procedurile ANI sunt vizați și doi primari din raioanele Drochia, Cantemir, Basarabeasca, Sângerei și trei consilieri locali din Stăuceni, raioanele Șoldănești și Cahul.

Totodată, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 11250 de lei.

Direcția juridică a ANI a reprezentat instituția în 19 ședinte de judecată referitoare la contestarea actelor emise de inspectorii de integritate. Iar, prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 26 de sesizări spre examinare. La fel, 10 subiecți ai declarării au primit Certificate de integritate.

Reprezentanții ANI au răspuns la 82 de apeluri, dintre care 8 la Linia instituțională de informare.