Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord anunță despre finalizarea și expedierea dosarului de învinuire a celor patru în judecată.

„Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, un locuitor al raionului Dondușeni a pretins și primit de la 19 cursanți circa 7000 de euro, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Ocnița.

Pentru sume cuprinse între 350 și 500 de euro, „clienții” primeau asigurări că promovează cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere de categoria B și C”, anunță Procuratura Anticorupție.

În cadrul aceleiași cauze penale este învinuit și președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria „C”.

Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă „beneficiarul” nu a frecventat orele de curs și nu a fost prezent la examenul intern. Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la cinci ani închisoare.