image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon și Ceban s-ar sfătui dacă să fie anulat mandatul lui Năstase: „Gândește-te, ei totuna n-o să decidă fără noi” // AUDIO

O înregistrare audio care ar fi fost făcut zile înainte de invalidarea mandatului de primar câștigat de Andrei Năstase, scoate la iveală o presupusă discuție între președintele Igor Dodon și primarul capitalei, Ion Ceban.

În convorbirea telefonică, Dodon îl întreabă pe Ceban ce crede dacă mandatul lui Năstase ar fi anulat. Ceban spune că acest lucru ar fi „bardac total” și reacționează sceptic, dar nu respinge total ideea. Dodon la rândul său îi spune să se mai gândească, ori „ei totuna nu vor lua o decizie”. Înregistrarea a fost trimisă de pe un cont anonim pe adresa redacțiilor.

Deși vocile și intonațiile seamănă izbitor de mult cu cele ale lui Dodon și Ceban, ambii au reacționat instant pe paginile lor de facebook, spunând că vocile nu le aparțin și că înregistrarea este un fals.

„Vom contesta înregistrarea și este clar pentru multă lume că acest lucru a apărut în contextul în care deja unii neoficial s-au lansat în campania electorală. Și faptul că vocile noastre nu seamănă, tot lasă de bănuit, dar și contextul apariției acesteia la fel. Cunoaștem acea perioadă și deciziile de atunci cum au fost luate. Cu certitudine acest caz trebuie să fie investigat și nu mă miră faptul că ar putea apărea diverse falsuri la comanda cuiva. Organele de drept trebuie să se expună”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

„Astăzi in spațiul public a apărut o înregistrare in care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban. Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc. Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptăm să apară și alte falsuri pe măsură ce ne apropiem de campania electorală, de aceea urmează să întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau în spatele unor astfel de campanii să răspundă în fața legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le execută”, a comentat și Igor Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: