image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO // Reparații de mântuială în fața Guvernului, pentru care s-au cheltuit 3,5 milioane de lei; Riști să calci prin cuie

A trecut mai mult de un an de când scările din fața clădirii Guvernului Republicii Moldova au fost reparate dar, până acum, cuiele din ele încă nu au fost scoase.

Pe timul Guvernului Filip, din caznaua statului au fost alocate peste 30 de milioane de lei pentru reparația și amenajarea locurilor de muncă a angajațiilor din guvern. Din luna mai și până în decembrie 2018 au fost semnate contracte pentru lucrări de reparații, achiziționarea materialelor de construcție, reparația scărilor, amenajarea sistemului de irigare, cumpărarea aspiratoarelor, mașinilor de curățat zăpada, camioanelor, îmbrăcămintei de lucru, sistemelor de climatizare etc., arată site-ul achizițiilor publice tender.gov.md.

guvernguvern

Conform site-ului achiziții.md pentru reparația capitală a scărilor de la intrările în Casa Guvernului, din bugetul de stat au fost alocați circa 3 569 993 de lei.

guvernguvern

La aproape doi ani de la acele reparații calitatea proastă a lucrărilor sare in ochi, dar pe niciun responsabil nu pare să deranjeze acest fapt. Cei care au luat bani grei pentru aceste lucrări de reparație par să-și bătă joc demonstrativ de noi, de contribuabili.

guvernguvern

Firma care s-a ocupta de reparația scărilor și care a uitat să scoată cuile la finisare este „EUROCITY CONSTRUCT” SRL.

guvernguvern

Pe lângă aceste lucrări amintim că în 2017 Jurnal de Chișinău a scris despre camera de odihnă în valoare de peste 5 milioane de lei. Iar în 2018 la fel pe timpul Guvernului Filip, Casa Guvernului a încheiat în luna septembrie un contract cu DIESENA S.R.L. în valoare de peste 5.600.000 de lei pentru „amenajarea sălii pentru oaspeți de la etajul cinci și sufrageriei de la parter cu lucrări de racordare la spațiul și rețelele inginerești din vestibulul de la parter”.

guvernguvern
guvernguvern

Foto // Nadejda Roșcovanu Text // Carolina Chirilescu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: