image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat PAS, despre dublarea salariilor judecătorilor CC: „În preajma acestei instituții circulau sacoșele cu calendar”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vasile Grădinaru a declarat în această seară la Jurnal TV că majorarea de la 45 de mii de lei la 82 de mii a salariilor judecătorilor Înaltei Curți este necesară, deoarece anume judecătorii Curții Constituționale stau la baza statului de drept.

Prin această metodă s-ar încerca de a fi curmate tentațiile judecătorilor de a fi influențați financiar în luarea anumitor decizii, susține deputatul.

„Cel mai mult au avut de crescut salariile demnitarilor al căror coeficient este mai mare. Noi nu am stat să calculăm salariile fiecăruia cu cât au crescut, noi am spus care a fost logica intervenției, dar da, noi credem că că inclusiv judecătorii Curții Constituționale merită salarii mai mari așa cum merită toată lumea. Noi credem că judecătorii stau la baza statului de drept în Republica Moldova și ei au nevoie de garanții sociale. Cred că știți foarte bine cât de des în preajma acestei instituții (n.red Curtea Constituțională) circulau sacoșele cu calendar și desigur că presiunile și tentațiile erau foarte mari. Odată ce noi le asigurăm garanții atât legale, cât și financiare, sperăm că ei își vor face jobul corect și fără a fi tentați să apeleze la alte surse”, a declarat deputatul PAS Vasile Grădinaru la Jurnal TV.

Noutăţile partenerilor

comentarii: