image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Igor Popa, fostul avocat al lui Vladimir Filat, a rămas fără licență

Igor Popa, fostul avocat al ex-premierului Vladimir Filat, a rămas fără licență. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Igor Popa consideră că decizia Comisiei este una ilegală și afirmă că se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Comisia pentru Etică și Disciplină nu este instanța adevărului și m-am convins personal. Membrii Comisiei care au votat aceasta hotărâre au sfidat nu doar garanțiile procedurale, dar și valorile unui stat de drept. Urmează să-mi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Consider, că este de datoria noastră, a tuturor celor care activează în domeniul Dreptului să facem distincție între secretul profesional, libertatea de exprimare și obligațiile avocatului”, a declarat Igor Popa.

Amintim că liderul PLDM, Vladimir Filat, a depus anterior o plângere la Uniunea Avocaților, cerând ca Popa să fie sancționat disciplinar după ce acesta a făcut mai multe dezvăluiri despre fostul său client. Totodată, Filat a depus o plângere privind pornirea urmării penale pentru violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată;

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: