image
Sursa foto: foto simbol

Spitalul din Anenii Noi a atins capacitatea maximă: „Locuri nu mai sunt, dispunem de doar cinci aparate de ventilare”

Toate cele 70 de locuri de la spitalul din raionul Anenii Noi sunt ocupate. Totodată conducerea raionului atenționează Ministerul Sănătății că cele cinci aparate de ventialre sunt insuficiente la etapa actuală

„Am anticipat acest fapt și cu câteva zile în urmă am trimis un demers urgent Ministerului Sănătății în care am cerut implicarea lor și am menționat că sistemul medical din raion nu e pregătit pentru acest flux mare de bolnavi. Nu am primit niciun răspuns până acum. Împreună cu directorul spitalului, ne vom deplasa la Minister pentru a le cere personal implicarea și asistența” a menționat vicepreședintele raionului Octavian Zelinschi.

„Nu putem rămâne indiferenți față de spital și față de medicii noștri din raion - nici eu, în calitate de vicepreședinte responsabil de domeniu, nici președintele raionului, care este profund îngrijorat de situație”, a precizat Octavian Zelinschi.

Spitalul din raionul Anenii Noi dispune la momentul actual de 70 de locuri destinate persoanelor infectate cu Covid. Bolnavii sunt tratați de doar doi medici.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: