image
Sursa foto: captură video: moldova.europalibera.org

Popșoi: „Îndată ce va exista un mandat de arest pe numele lui Plahotniuc, partenerii externi sunt deschiși pentru extrădare”

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a declarat că îndată ce va fi emis un mandat pe arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, partenerii externi vor fi gata să-l extrădeze indiferent în ce țară se află acesta.

„E păcat că Șor a reușit să plece, cu siguranță e păcat că Plahotniuc a reușit să plece, dar suntem încurajați de experiența inclusiv a statului român, când dna Udrea a fost adusă prin mandat de arest internațional din Costa Rica, dl Mazăre – tocmai din Madagascar și avem deschiderea partenerilor noștri, inclusiv celor americani, care spun că dacă o fi Plahotniuc în America, că nu avem nici acolo certitudinea sută la sută, partenerii americani ne-o spun deschis: atât timp cât va exista un mandat de arest și probe concludente vizavi de implicarea lui în furtul miliardului sau în orice altă crimă, d-lor sunt deschiși către procedura legală de extrădare. Și acest lucru este normal”, afirmă Mihai Popșoi, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Popșoi a declarat că e datoria procurorilor ca să adune probe referitor la toate persoanele implicate în furtul miliardului, însă activitatea lor la moment nu este vizibilă.

Din păcate, autoritățile, cei care sunt mandatați prin lege să investigheze aceste lucruri nu s-au autosesizat, însă informații sunt sigur că au”, a mențioant Popșoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: