image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Unii agenți economici și-ar putea relua activitatea în luna mai, dacă numărul îmbolnăvirilor nu va depăși cifra de 3000

Dacă se va menține tendința de diminuare a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, autoritățile ar putea aproba vineri decizia de relansare a unor activități economice. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după întâlnirea cu președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanâi.

„Vineri vom lua decizia referitoare la regimul de săptămâna viitoare. Dacă nu vom avea mai mult de 3000 de cazuri de îmbolnăviri vom recurge la unele relaxări pentru activitățile economice. Trebuie să vedem mai întâi care va fi impactul activităților de sărbători, dacă acestea nu vor duce la creșterea numărului de îmbolnăviri ”, a spus Ion Chicu.

Aceeași sursă a mai precizat că achiziția de 80 mii de teste, respiratoare și alte echipamente medicale, care au ajuns duminică în RM, va ajunge în curând în spitale. Potrivit lui, la această etapă RM e asigurată cu un număr suficient de teste și echipamente medicale.

Amintim că în RM la momentul actual avem înregistrate 2548 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 60 de cazuri suspecte de infecție. Până acum, din cauza cornavirusului, au decedat 70 de oameni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: