image
Sursa foto: 74.ru

Încă nouă moldoveni au pierdut lupta cu virusul Covid-19: Printre victime este și un profesor al USMF

Ministerul Sănătății informează despre alte nouă decese provocate de virusul Covid-19 în Republica Moldova. Printre victime este un medic de la Spitalul Clinic de Copii „Valentin Ignatenco”, dar și un profesor al Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu".

Este vorba despre:

Deces 1204: Bărbat de 64 ani, din raionul Anenii Noi. Internat la data de 15 septembrie la Spitalul Raional Anenii-Noi. Comorbidități: obezitate, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1205: Femeie de 83 ani, din mun. Bălți. Internată la data de 8 septembrie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbdități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1206: Bărbat de 51 ani, din raionul Briceni. Internat la data de 13 septembrie la Spitalul Raional Briceni. Comorbidități: delirium tremens.â

Deces 1207: Bărbat de 57 ani, din raionul Criuleni. Transferat la data de 10 septembrie, de la Spitalul Raional Criuleni, la Spitalul “Sf. Treime”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 1208: Femeie de 57 ani, din Transnistria. Comorbidități: schizofrenie.

Deces 1209: Femeie de 80 ani, din Transnistria. Comorbidități: diabet, patologie cardiacă.

Deces 1210: Bărbat de 48 ani, din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă cronică.

Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului chirurg Iurue Solomon, în vârstă de 45 de ani de la Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”. Acesta a fost internat la data de 10 septembrie la Spitalul Clinic Republican.

Totodată autoritățile anunță despre trecerea în eternitate a lui Alexei Sofroni în vârstă de 77 ani, doctor habilitat în științe medicale, disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă, USMF. Acesta a decedat urmare a complicațiilor post-COVID-19, rezultatul ultimului test fiind negativ, la data de 15 septembrie. Profesorul urma tratament în cadrul Spitalului Clinic Republican, fiind internat la data de 25 august. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Până la ziua de astăzi, 35 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: