image
Sursa foto: Profimedia

Primele nume care pot cumpăra Manchester United! Anunțul presei britanice

Zilele trecute, actualii proprietari americani de la Manchester United au transmis oficial că sunt pregătiți să cedeze clubul pe care îl patronează din anul 2005.

Plecarea lui Cristiano Ronaldo nu a fost singurul șoc de la Manchester United. La doar câteva ore după anunțul despărții de starul portughez, patronii "Diavolilor" au anunțat că sunt gata să cedeze clubul, după 17 ani de conducere.

Potrivit DailyMail, în Anglia au apărut și primii potențiali cumpărători ai clubului. Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om al Marii Britanii și un mare fan al lui Manchester United, Mukesh Ambani, cel mai bogat om din India, sau compania care deține Facebook și Amazon s-ar afla "în cărți" pentru achiziționarea acțiunilor grupării de pe Old Trafford.

Totodată, David Beckham, actualul finanțator al clubului american Inter Miami și fost fotbalist la Manchester United, ar fi și el interesat să preia afacerea de la familia Glazer.

Eşecul revenirii lui Ronaldo la clubul la care s-a făcut remarcat pe scena mondială, între 2003 şi 2009, este o nouă dovadă a incapacităţii lui Manchester United de a reveni în topul ierarhiei fotbalului britanic, dominat în prezent de rivalele Manchester City, Liverpool şi Chelsea.

"Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea", precizează clubul, deţinut de familia Glazer din 2005, într-un comunicat.

Ultimul titlu obţinut de Red Devils în Premier League datează din 2013, la finalul ultimului sezon în care Sir Alex Ferguson a îndeplinit rolul de manager general.

"Procesul este conceput pentru a spori viitoarea creştere a clubului, cu obiectivul final de a poziţiona acest club pentru a valorifica oportunităţile atât pe teren, cât şi pe plan comercial. Vom evalua toate opţiunile, pentru a ne asigura că îi servim cel mai bine pe suporteri noştri şi că Manchester United maximizează oportunităţile de creştere semnificativă la îndemâna clubului acum şi în viitor", au subliniat în comunicat Avram şi Joel Glazer, cei doi co-preşedinţi ai lui Manchester United, fiii omului de afaceri Malcolm Glazer, decedat în 2014 şi care preluase conducerea clubului în 2005.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: