image
Sursa foto: Reuters

Înregistrarea compromiţătoare care ar putea influenţa procesul de demitere a lui Trump din Senatul american

O înregistrare audio în care Donald Trump ar cere demiterea ambasadoarei americane în Ucraina a fost publicată de postul ABC News. Aceasta este un personaj important în ancheta care a dus la punerea sub acuzare şi deschiderea procesului pentru demiterea președintelui SUA.

Înregistrarea ar fi fost făcută în aprilie 2018. Vocea care ar fi a liderului SUA cere demiterea ambasadoarei americane în Ucraina.

În cazul în care se va confirma autenticitatea înregistrării, atunci va fi mai clar faptul că apropiații lui Donald Trump au încercat să o demită pe Marie Yovanovitch.

Aceasta era considerată un obstacol în eforturile administrației de a presa Ucraina să-l investigheze pe Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale din toamnă.

Procedura de punere sub acuzare a preşedintelui Statelor Unite a intrat în ultima sa fază, marţi, după ce articolele votate în Camera Reprezentanţilor au ajuns în Senat, au fost citite, iar procesul politic care va decide soarta lui Donald Trump la Casa Albă a început deja de câteva zile, scrie Digi24.

Impeachment-ul sau procedura de punere sub acuzare este o procedură înscrisă în Constituţia americană prin care Congresul poate, în urma unei investigaţii, să acuze un oficial al puterii executive de „infracţiuni şi delicte grave” şi apoi să îl demită în urma unui proces politic.

Prerogativa de acuzare aparţine Camerei Reprezentanţilor, în timp ce prerogativa judecării cazului aparţine Senatului.

Citeşte mai mult despre

comentarii: