image
Sursa foto: Barca TV

Andres Iniesta şi-a anunţat plecarea de la Barça şi nu şi-a putut stăpâni lacrimile

Căpitanul Barcelonei, Andres Iniesta, şi-a anunţat azi plecarea de la formaţia catalană, în cadrul unei conferinţe de presă. Presa spaniolă scrie că fotbalistul şi-a oficializat plecarea, după ce şi-a anunţat azi-dimineaţă coechipierii că acesta este ultimul său sezon pe Camp Nou.

În vârstă de 33 de ani, Iniesta este legitimat la FC Barcelona de când avea 12 ani. El are în palmares 31 de trofee cu FC Barcelona. El va pleca la o echipă chineză, unde intenţionează să mai joace încă trei ani.

Iniesta a ajuns la Barcelona în 1996 şi s-a pregătit în celebra La Masia, înainte de a-şi face debutul la prima echipă, în sezonul 2002-2003. După 3 sezoane la prima echipă, a ajuns titular de drept şi a câştigat primul său titlu de campion în 2004-2005. În sezonul următor, a cucerit un nou titlu, dar şi UEFA Champions League, scrie digisport.ro.

"Acesta este ultimul meu sezon aici. Am luat această decizie de mai mult timp. Pentru mine, Barcelona este cel mai mare club din lume, acest club mi-a dat totul. E o zi foarte dificilă pentru mine, să vin aici şi să-mi iau la revedere. Mi-am petrecut toată viaţa aici, la Barcelona.

O mare contribuţie pentru cine am ajuns o au Barcelona şi La Masia. Le sunt foarte recunoscător.D", a spus Iniesta, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile. Fotbalistul a fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenţi în sală.

Iniesta, care împlinește 34 de ani pe 11 mai, este al doilea jucător ca număr de trofee din istoria Barcelonei, după Messi. "Dirijorul" de la mijlocul terenului tocmai l-a câștigat pe cel de-al 31-lea cu echipa de pe Camp Nou, săptămâna trecută, când și-a adjudecat a șasea Cupă a Spaniei, după 5-0 cu Sevilla.

Omul care a jucat la un singur club în toată cariera mai are 8 titluri în La Liga, dar îl poate lua pe al nouălea, având în vedere că Barcelona e virtual campioană. Mai are nevoie de un singur punct pentru a și-l adjudeca matematic.

Totodată, Iniesta este cel mai titrat jucător spaniol. Pe lângă trofeele de la Barcelona, Iniesta a câștigat, cu naționala Spaniei, titlul mondial în 2010 și de două ori pe cel european, în 2008 și 2012.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: