image
Sursa foto: Getty Images

Anunțul care le dă fiori celor de la City: Guardiola dezvăluie că ar putea ajunge în Serie A

Pep Guardiola ar putea antrena în Serie A. După ce a cucerit titluri în Spania, Germania şi Anglia, antrenorul catalan nu exclude posibilitatea de a pregăti şi o formaţie din Italia.

Managerul lui Manchester City a dezvăluit că ar fi tentat de o astfel de experienţă cu ocazia Festivalului Sportului din Italia, unde a fost invitat.

"Un loc pe bancă în Italia? De ce nu? Nu am spus niciodată că aş merge în Germania şi că aş învăţa limba germană", a spus Guardiola.

Antrenorul în vârstă de 47 de ani nu crede că fotbalul italian se află în criză în ciuda ratării calificării la Cupa Mondială după 60 de ani: "Italiei nu-i lipseşte nimic. Istoria nu se scrie în ultimii doi ani. Să te aperi bine e un talent, iar voi sunteţi maeştri la asta. Italia are jucători foarte buni, care pot avea performanţe foarte mari".

Pep Guardiola a şi jucat în Italia, în 2003, pentru Brescia.

Antrenorul spaniol mai are contract cu Manchester City până în 2021. A cucerit deja titlul, Cupa Ligii şi Supercupa Angliei cu "cetăţenii".

Guardiola a cucerit tot ce se putea câştiga pe banca Barcelonei (trei titluri, două Cupe, trei Supercupe ale Spaniei, două Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi două Mondiale ale cluburilor), iar cu Bayern are trei titluri, două Cupe ale Germaniei, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: