image
Sursa foto: jurnal.md

Autoritățile de frontieră au reținut un bărbat în zona VIP a AIC; A vrut să plece cu 40 de mii de euro nedeclarați la vamă

Poliția de frontieră și funcționarii vamali au reținut pe teritoriul Aeroportului Internațional Chişinău, un bărbat care a încercat să treacă hotarul cu o sumă impunătoare de bani pe care nu i-a declarat conform legii.

Cazul a fost înregistrat astăzi, 13 mai, în sectorul VIP al AIC, unde pentru controlul de specialitate s-a prezentat un bărbat care avea cetățenia RM și a României. Bărbatul urma să plece cu ruta Chişinău – Viena. Acesta a declarat organului vamal despre deținerea a 8 500 de euro.  Având în vedere că, în urma controlului de securitate al bagajelor de mână, efectuat de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali a fost stabilită prezența banilor, în cele din urmă a fost supus verificării fizice și bagajul pasagerului.  În rezultat, pe lângă cele 8 500 de euro a fost depistată și suma de 40 000 de euro, care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia. Ca urmare, mijloacele financiare au fost ridicate de către Serviciul Vamal, cazul fiind investigat în continuare.  Poliția de frontieră informează persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse și scoase din Republica Moldova, conform legislației în vigoare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: