image
Sursa foto: Profimedia Images

Imagini cutremurătoare cu o tânără biciuită în piața publică, pentru că ar fi întreținut relații intime înaintea căsătoriei

O tânără îngrozită a fost târâtă, luni, pe străzi de către poliție, înainte de a fi pedepsită public, în provincia Aceh din Indonezia, pentru că a întreținut relații sexuale în afara căsătoriei, o „crimă” pedepsită de legea islamică locală strictă, scrie digi24.ro

Zeci de oameni s-au adunat pentru a privi cum femeia a fost biciuită, alături de alte șapte persoane, în fața unei moschei din capitala provinciei Banda Aceh. Un ofițer sharia mascat, care în Indonezia poartă numele de „algojo”, le-a aplicat condamnaților între 5 și 45 de lovituri cu o nuia de ratan, după ce au fost prinși în compania unor persoane de sex opus.

Bărbații și femeile au fost judecați de ofițeri religioși pentru suspiciunea de act sexual în afara căsătoriei - faptă ce încalcă legile stricte ale provinciei Aceh. În ciuda criticilor din ce în ce mai vocale, biciuirea publică este o pedeapsă comună pentru o serie de infracțiuni în regiunea profund conservatoare de pe insula Sumatra, inclusiv jocuri de noroc, consum de alcool și relații sexuale în afara căsătoriei sau relații gay. Aceh este singura regiune din țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume care impune legea islamică. Autoritățile dau puține detalii despre faptele pentru care aplică această pedeapsă brutală, dar se știe că au fost biciuite inclusiv cuplurile căsătorite, pentru că s-au ținut de mână în public.

Aproximativ 98% din cei 5 milioane de locuitori din provincia Aceh sunt musulmani supuși legii religioase, cunoscute la nivel local drept „Qanun”. Deși este relativ rar, non-musulmanii care au comis o infracțiune pot alege să fie urmăriți penal potrivit legii islamice, uneori pentru a evita o pedeapsă cu închisoarea. Organizațiile care militează pentru drepturile omului au calificat pedepsele din Aceh drept crude și umilitoare, inclusiv președintele Indoneziei, Joko Widodo, a cerut să se renunțe la ele, dar practicile se bucură de un sprijin larg în rândul populației din provincie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: