image
Sursa foto: Getty Images

Mesut Ozil nu a mai suportat și și-a anunțat retragerea din naționala Germaniei

Scandalul care l-a avut în centru pe Mesut Ozil înaintea Cupei Mondiale din Rusia s-a lăsat cu retragerea mijlocașului din naționala Germaniei. Decizia a venit după polemicile care s-au iscat când Ozil a apărut într-o fotografie alături de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

La acel moment, chiar team-managerul naționalei Germaniei, Oliver Bierhoff, le-a cerut celor de la Arsenal să-l excludă din lot pe Ozil. Se pare că acel moment nu i-a picat bine mijlocașului, care a făcut un Mondial slab, iar Germania, care a fost campioană în ediția trecută, nu s-a calificat nici măcar în fazele eliminatorii, terminând chiar pe ultimul loc în grupă.

Ozil a fost considerat unul dintre țapii ispășitori, alături de Gundogan, care la rândul său s-a fotografiat alături de președintele Turciei, un om politic extrem de controversat.

Intr-o scrisoare postată de mijlocaș, acesta a explicat că gestul său nu a avut de a face cu politica, iar poza a făcut-o pentru că familia sa este de origine turcă.

În același comunicat, Mesut Ozil a ținut să-și anunțe retragerea din echipa națională, acolo unde a debutat în 2009, când avea 20 de ani. De atunci, mijlocașul de 29 de ani a strâns 92 de selecții și 23 de goluri.

"Tratamentul la care am fost supus de către Federația Germană și mulți alții m-a determinat să nu mai vreau să port tricoul naționalei Germaniei. Nu mă simt dorit și cred că ceea ce am realizat, de la debutul meu, în 2009, a fost dat uitării", a spus Ozil.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: