image
Sursa foto: jurnal.md

În weekend vor fi organizate două maratoane de vaccinare împotriva Covid

În weekend vor fi organizate două maratoane de vaccinare. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea.

Sâmbătă, la Palatul Republicii, se va desfășura maratonul pentru administrarea dozei a doua de vaccin Sputnik-V, iar la USMF „NicolaeTestemițanu” va fi administrat rapelul pentru vaccinul AstraZeneca.

La fel, pe data de 18 iulie curent, duminică, turiștii care vor vizita Cetatea Soroca vor avea posibilitatea să se vaccineze împotriva COVID-19 în cadrul punctului de vaccinare mobil. 

„Îndemnăm toți oamenii să aleagă vaccinarea pentru a se proteja de virus și de consecințele acestuia”, a mai declarat secretarul de stat al MSMPS. 

Amintim că ieri, 12 iulie, Republica Moldova a recepționat un lot de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. 

Republica Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: