image
Sursa foto: jurnal.md

Un deja vu cu steaguri diferite // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, duminică nu vi s-a părut că ați mai văzut o dată adunarea de la 21 octombrie a lui Plahotniuc? Numai că atunci PMAN era plină de drapele albastre, iar acum au fost numai steaguri rosii. Atunci se striga „Moldova”, duminică s-a strigat „Moldova”. Atunci lumea a fost adusă pe degeaba la Chișinău, și duminică a fost adusă gratis în capitală. La adunarea lui Plahotniuc în scenă stateau milionari, iar mulțimea era alcătuită din săraci, și la mitingul lui Dodon pe scenă stăteau milionari, iar publicul era compus din oameni chinuiți și bătuți de soartă. Vă amintiți pensionara de la adunarea PD-ului care zicea că are o pensie de 700 de lei? Și la mitingul lui Dodon am auzit o femeie plângându-se că are o pensie de 800 de lei.

Vedeti ce se întâmplă? La două mitinguri, unul al puterii și altul ca și cum al opoziției, vin aceiași oameni și spun aceleași lucruri. Aceasta este Moldova noastră de astăzi: moldovenii înșelați de putere vin la adunarea puterii și moldovenii înșelați de opoziție vin la mitingul opoziției. Atâta a mai rămas din Moldova, pentru că adevarata Moldovă a fost alungată în străinătate. Da știți că și această Moldovă a avut duminică un protest? Numai că unul adevarat, plin de demnitate și curaj. Moldova adevarată a protestat la Torino, la concertul lui Șor. Ați văzut cum oamenii aceia ai noștri au protestat și în fața clădirii unde avea loc concertul rătăciților Lazariuc și Gheorghe Topa, și în sala de spectacole?! Iată ce trebuia să faceți și voi, cei care ați fost la adunarea lui Plahotniuc, și voi, cei de la mitingul lui Dodon, să-i fluierați și huidiți, nu să-i aplaudați. Voi însă ați făcut exact ce așteptau de la voi și un tâlhar, și celălalt.

Eu vreau totuși să înțeleg un lucru. Oamenii veniți la mitingul lui Dodon îi criticau pe cei de la putere, în special pe Plahotniuc. Deci voi îl urâți pe Plahotniuc și îl iubiți pe Dodon, așa înțeleg. Și așteptați probabil că la alegerile de la iarnă o să învingă socialiștii lui Dodon și ei o să facă două lucruri: o să-l pedepsească pe Plahotniuc, pe de o parte, și o să vă facă vouă viața mai bună, pe de alta parte. Da spuneți-mi, cum vedeți voi la modul practic lucrul acesta? Cum o să-l pedepsească Dodon pe Plahotniuc, dacă și unul, și celălalt o să ajungă în Parlament?! Asta spun toate sondajele, că în legislativ vor accede partidele lui Dodon, al lui Plahotniuc și ale lui Năstase și Maia Sandu. Nu vă faceți iluzii, socialistii nu vor avea majoritatea, ca să formeze guvernul, vor trebui să facă o alianță cu cineva. Și cu cine vă așteptați să faca Dodon coaliție? Doar n-o să se unească cu Năstase și Maia Sandu. Așa, se va coaliza cu cel pe care duminică îl numeați bandit, deci cu Plahotniuc. Eu chiar știu și cu ce o să vă tumănească Dodon. „Vedeți, dragii mei alegători, și Plahotnuc a ales calea a patra, este pro-Moldova, și el vrea relații bune cu Rusia, în ultimul timp a început să facă drumuri, să mărească pensiile și salariile. Înseamnă că noi ne unim cu Plahotniuc”. Și voi ce-o să ziceți?...

MAI PE SCURT, o să tăceți ca muții, o să vă prefaceți că nu știți nimic, nu vedeți nimic și că nu ați fost la mitingul lui Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: