image
Sursa foto: jurnal.md

Cetățenii pot achita impozitul pe avere până pe data de 28 decembrie

Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. În acest an, ținînd cont că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru această plată se consideră data de 28 decembrie 2020.

Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere pînă la 28 decembrie 2020.

În cazul în care impozitul pe avere nu este achitat pînă la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se aplică penalitatea în mărime de 0,0329 % per zi.

Cetățenii pot contacta pentru informații suplimentare Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.

Citeşte mai mult despre

comentarii: