image
Sursa foto: fanatik.ro

Când va începe sesiunea suplimetară de Bacalaureat: Peste 3.0000 de elevi au depus cereri

Un număr de 3339 de elevi au depus cereri pentru a participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat, care va începe luni, 15 iulie. Aceștia vor susține examenele în 14 centre create în toată țara

Numărul centrelor de bacalaureat a fost stabilit astăzila ședința Comisiei Naționale de Examene. Din totalul celor 14 centre, nouă vor fi deschise în municipiul Chișinău, două în municipiul Bălți și câte unul la Cahul, Comrat și Edineț.

Totodată, au fost aprobate 15 Comisii de evaluare, cu un număr total de 127 de profesori evaluatori.

La sesiunea suplimentară de Bac pot participa candidații care au obținut note insuficiente la sesiunea de bază și cei care din diferite motive au absentat de la anumite probe. Luni, 15 iulie, 170 de candidați vor susține proba la Limba și literatura română pentru alolingvi. Proba la Limba de instruire se va desfășura marți, pe 16 iulie, la aceasta fiind admiși 488 de candidați. Pe 17 iulie va avea loc proba la Limba străină, care va fi susținută de 1081 de candidați.

Cei mai mulți candidați – 2267 la număr – s-au înscris la proba la disciplina la profil, care va fi organizată pe 18 iulie. Ultima probă – la disciplina la solicitare - va fi susținută pe 19 iulie de 301 candidați.

Probele de examen vor începe la ora 10.00, iar rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate în centrele de bacalaureat pe data de 24 iulie 2019. Candidații care nu vor fi de acord cu notele obținute vor putea depune contestații în decurs de 48 ore de la afișarea rezultatelor.

Citeşte mai mult despre

BAC

Noutăţile partenerilor

comentarii: