image
Sursa foto: Facebook/Stanislav Pavlovschi

Stanislav Pavlovschi, despre cazul lui Ruslan Verbițchi: Pentru a se proteja, marele uzurpator a luat măsuri criminale

Numai un idiot ar putea să creadă că liderul unei dintre cele mai mari, active și respectate organizații teritoriale a Platformei DA ar putea sa coboare la nivelul unui contrabandist banal. Este regretabil ca organele de drept din Ucraina așa de ușor au înghițit cârligul aruncat lor de mafia moldovenească.

Este declarația vicepreședintelui Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO.

„Am avut de nenumărate ori ocazia să atrag atenția societății la faptul transformării organelor de drept ale Moldovei în niste organe represive, sarcina principală a cărora este lupta cu opoziția și apărarea averilor și a persoanelor care au uzurpat puterea. Metodele lucrului operativ au devenit și ele un factor decesiv în lupta politico-mafiotă, declanșată de regimul uzurpator împotriva poporului. Ruslan Verbițchi este omul care mereu se află pe baricadele războiului împotriva mafiei autohtone, un om curat, decent, respectat de toată lumea”, a comentat Pavlovschi.

Pe 26 august, la Chișinău, opoziția pro-europeană organizează o acțiune de protest de proporții. Activizarea opoziției provoacă o frică animalică în rândurile uzurpatorilor, consideră fostul judecător la CEDO.

„Pentru protecția sa, „marele uzurpator al întregii Moldove" a luat toate măsurile posibile și imposibile, preponderent - criminale. Liderii opiziției sunt filați, urmăriți, intimidați, mijloacele lor de comunicare sunt interceptate pe bandă rulantă. Oare puteau criminalii să lase fără atenție așa o persoana activă și populară cum este Ruslan Verbițchi, este evident că nu. Au și organizat o operațiune de discreditare și compromitere a acestui om. Nu cunosc cine a pus în mașina lui acele cartușe: polițiștii sub acoperire sau "tuticii", dar asta nici nu este important”, a menționat Stanislav Pavlovschi.

Precizăm că liderul organizației Platformei DA din sectorul Râșcani al capitalei, Ruslan Vebițchi, a fost reținut la vama Palanca. Asta după ce în mașina lui au fost găsite 60 de cartușe. Activistul civic susține că nu știe de s-au luat cartușele și spune că i-a fost întinsă o cursă.

Comitetul Mișcării de Rezistență ACUM a sesizat instituțiile internaționale în legătură cu persecuțiile și linșajul mediatic la care sunt supuși membrii activi ai societății civile și ai opoziției.

Noutăţile partenerilor

comentarii: