image
Sursa foto: Europa Liberă

Dodon își mobilizează electoratul transnistrean; Oazu Nantoi: „Oamenii sunt telefonați de la Președinție”

Oameni influenți din stânga Nistrului ar fi telefonați de angajații de la Președinție care îi invită la o discuție ce ar avea drept scop aducerea alegătorilor din regiunea transnistreană la secțiile de votare pe 15 noiembrie. O dezvăluire în acest sens a fost făcută de deputatul Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

„Administrația de la Tiraspol a introdus 37 de posturi ilegale de la începutul pandemiei și astfel a închis populația ca într-o capcană. Ei tot timpul strigă că RM este un „stat vecin”. Dar, iată, probabil cineva de la Kremlin i-a telefonat și administrația de la Tiraspol a decis că oamenii pot pleca, timp de o zi, în „statul vecin”. La întoarcere oamenii au fost impuși să prezinte buletinul cu ștampila „votat”, altfel trebuie să nimerească în carantină. O generozitate și o bătaie de joc nemaivăzută de cetățeni ”, a spus Oazu Nantoi.

Deputatul a mai precizat că în timpul alegerilor de pe 1 noiembrie s-a aflat pe podul de peste Nistru de la Rezina și „a contemplat” fluxul de mașini și microbuze care aduceau votanți din Transnistria. Mai mult ca atât el este sigur că o tentativă similară de fraudare a alegerilor ar putea avea loc și la scrutinul de pe 15 noiembrie.

„De la Președinție sunt telefonate persoane concrete din stânga Nistrului. N-am să dau numele, dar în caz de vreun dosar penal o să-l dau. Aceștia sunt rugați să viziteze Președinția pentru o discuție. Sunt oameni cu relații, care pot contra unei anumite sume de bani să aducă mai multă lume, cu o singură condiție, să fie votat Igor Dodon”, a spus Nantoi.

Prezent la emisiune, deputatul socialist Nicolae Pascaru a fost de părere că „este o crimă” să nu permiți cetățenilor RM din stânga Nistrului să-și exercite dreptul la vot. „Altfel ce facem, punem niște posturi și izolăm Moldova? Astfel nu se opresc războaiele. De acolo au venit și au votat și pentru Maia Sandu vreo 200 de cetățeni. Ei au dreptul constituțional să voteze. În viziunea mea actualul scrutin a fost cel mai corect din istoria RM”, a opinat Pascaru.

Amintim că la actualul scrutin prezidențial Comisia Electorală Centrală a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Misiunea de observare Promo Lex a înregistrat peste 17 cazuri în care alegătorii transnistreni erau aduși în mod organizat la alegeri. Pe internet au apărut mai multe imagini video din care se vede că unii dintre aceștia au fost plătiți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: