image
Sursa foto: Getty Images

Legendă fără fiţe: De ce a refuzat Gianluigi Buffon numărul 1 şi banderola de căpitan la Juventus

Gianluigi Buffon este un exemplu din prima zi de la revenirea la Juventus. Legenda italienilor a renunţat la orice privilegii odată ce va îmbrăca tricoul campioanei Italiei. Aflat la inaugurarea unui magazin al clubului, portarul de 41 de ani a povestit cum a fost primit în vestiarul torinezilor.

"Szczesny a vrut să-mi dea înapoi tricoul cu numărul 1 iar Chiellini banderola de căpitan, dar eu nu am venit să iau locul nimănui. Sunt mândru să am un căpitan precum Giorgio, care este ca un frate pentru mine. M-am gândit să iau tricoul cu numărul 77, cel pe care l-am purtat la Parma. De acolo am venit la Juventus. Sunt fericit, chiar emoţionat deşi am aproape 42 de ani. A fost cea mai bună alegere, clubul nu mi-a făcut vreo favoare, eu sper însă să mă ridic la înălţimea aşteptărilor. Am aceeaşi motivaţie ca până acum,” a declarat Buffon.

După un an la Paris, Buffon va găsi o echipă mult schimbată cu Maurizio Sarri antrenor şi Cristiano Ronaldo coechipier.

"M-am văzut cu Sarri, mi-a făcut o impresie excelentă. Apoi abia aştept să joc cu Cristiano, nu ne-am întâlnit încă. După Neymar şi Mbappe, voi juca cu Ronaldo. Am părăsit o echipă puternică şi găsesc una şi mai puternică", a adăugat goalkeeperul de 41 de ani.

Gianluigi Buffon a dezvăluit motivul pentru care a plecat de la PSG

Gianluigi Buffon a dezvăluit pentru Corriere dello Sport motivul pentru care a decis să nu rămână şi în sezonul viitor la Paris Saint-Germain.

Portarul în vârstă de 41 de ani fusese informat că va fi doar rezervă în stagiunea următoare.

“PSG mă anunţase de cinci luni că voi fi al doilea portar în sezonul viitor. Din ianuarie, am avut tot timpul pentru a mă gândi şi am ajuns la concluzia că nu este pentru mine, astfel că am renunţat la mulţi bani şi la opţiunea de a mai rămâne un an.

Dorinţa lor era absolut legitimă, de înţeles şi oferta era atractivă. Totuşi, la 41 de ani am nevoia de a avea emoţii. Emoţiile se traduc prin energie, vise, sentimentul de a face parte din ceva”, a spus Buffon.

Gianluigi Buffon a jucat 25 de meciuri pentru PSG, în toate competiţiile, şi a câştigat cu parizienii titlul de campion şi Supercupa Franţei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: