image
Sursa foto: Profimedia Images

Moscova se răzbună pe SUA și refuză să îi acorde viză șefului misiunii NASA din Rusia

Autoritățile de la Moscova au anunțat miercuri că au refuzat să îi acorde o viză candidatului nominalizat de NASA pentru a conduce misiunea agenției aerospațiale americane în Rusia, în ceea ce a descris drept represalii pentru refuzul SUA de a oferi viză unui oficial rus, scrie Reuters, citat de Digi24.

Rusia nu a precizat identitatea oficialului american căruia i-a fost refuzată viza, însă acțiunea a fost „un pas reciproc”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, potrivit agenției de stat RIA.

Rusia și Statele Unite au avut o colaborare apropiată timp de decenii în ceea ce privește explorarea spațiului chiar și în perioade în care relațiile dintre cele două state s-au deteriorat în alte domenii.

Riabkov a afirmat că NASA este vinovată pentru crearea obstacolelor pe care Rusia i le impută Washingtonului ci că acestea ar fi cauzate de alte agenții guvernamentale ale SUA.

Acesta susține că „în mod ideal am elimina” restricțiile asupra vizelor diplomatice dintre cele două țări și că va propune acest lucru administrației din Washington.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: