image
Sursa foto: capital.ro

COVID-19: Republica Moldova INTERZICE exportul de dezinfectanți, măști și mănuși medicale

Republica Moldova interzice exportul măștilor și a mănușilor medicale, precum și a dezinfectanților medicali. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, iar inderdicțiile vor fi valabile până la 15 aprilie.

Măsura a fost luată în legătură cu răspândirea infecției COVID-19 la nivel internațional, precum și în legătură cu confirmarea pe teritoriul Republicii Moldova a cazurilor de infectare cu acest virus.

„Astfel, în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor, evitării răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurării cererii oamenilor cu măști medicale, se impune necesitatea aprobării acestui proiect”, se arată în nota de argumentare a proiectului propus de Ministerul Finanțelor.

„Este o măsură extraordinară. Nu suntem adepții unor astfel de măsuri. Avem producători de asemenea mărfuri și acum e necesar să satisfacem cerințele interne”, a comentat premierul Ion Chicu.

În continuare, în funcție de evoluția situației, Guvernul urmează să decidă dacă va extinde sau va micșora perioada acestei interdicții.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: