image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: 30 de zile de arest pentru cei 4 învinuiți în dosarul „anabolizantelor diplomatice”, reținuți săptămâna aceasta

Cei patru noi învinuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea unui microbuz al Ambasadei Moldovei la Moscova, în care este cercetat și fostul ambasador Andrei Neguța, au primit 30 de zile de arest. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Persoanele reținute sunt doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani. Suspecții ar fi produs și livrat anabolizantelor în țări ale Uniunii Europene și în Federația Rusă. La domiciliile acestora au fost găsite substanțe similare celor depistate în mijlocul de transport diplomatic.

Cei patru sunt bănuiți de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă, pentru care legea penală prevede amendă în mărime de până la 325.000 lei sau pedeapsa cu închisoare de la 3 la 8 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Amintim că în decembrie 2020, la Postul Vamal Palanca au fost depistate aproximativ 360 de kilograme de anabolizante, cu o valoare de 100 de mii de euro. Ca urmare, ambasadorul Andrei Neguța a fost rechemat de la Moscova și reținut. El se află acum sub control judiciar, fiind cercetat pentru complicitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: