image
Sursa foto: Profimedia

Genial sau riscant? Planul financiar al Barcelonei pare să dea roade. Cât a ajuns plafonul salarial al catalanilor

FC Barcelona se află în criză financiară de doi ani, însă catalanii au luat măsuri în ultimele luni, pe care unii le consideră sclipitoare, iar alții riscante.

Barca a semnat niște contracte de cesiune foarte avantajoase, însă o parte din economiile făcute provin și din măsurile care privesc direct fotbaliștii.

Mai exact, pe lângă renunțarea la unii jucători, Laporta a impus un plafon salarial de 10 milioane de euro pentru jucătorii care vin.

Ca urmare a tuturor acestor măsuri, începute cu multe luni în urmă, Barcelona a încheiat sezonul 2021/2022 cu un profit net de 98 de milioane de euro.

Potrivit datelor furnizate de Que T’hi Jugues, Catalanii au însă de recuperat un deficit de 353 de milioane de euro, numai că proiecțiile făcute de departamentul financiar al clubului estimează venituri de până la 1,3 miliarde de euro până la finalul sezonului 2022/2023.

Din această sumă, în jur de 500 de milioane provin din cele trei paliere economice accesate de club în această perioadă.

Până la finalul verii, Barcelona și-a propus să-și diminueze cheltuielile cu un sfert.

Datele financiare prevăd cheltuieli de până la 900 de milioane de euro. Din această sumă, 620 de milioane de euro reprezintă salariile jucătorilor.

Dar și din acest punct de vedere, catalanii se află în grafic, având în vedere că La Liga a stabilit un plafon maxim al masei salariale de 680 de milioane de euro.

Pe cale de consecință, toate aceste date duc la concluzia că Barcelona a redevenit un club cu echilibru financiar.

În aceste condiții, catalanii și-ar putea permite și transferul lui Bernardo Silva, jucător dorit foarte mult, chiar și dacă Frenkie de Jong nu va pleca.

În toamna lui 2020, în plină pandemie de COVID, masa salarială a Barcelonei era cea mai mare din lume și se cifra la de 800 de milioane de euro, din care 70% reprezentau salariile jucătorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: