image
Sursa foto: tvrev.com

Netflix adaugă funcţii de redare mai lentă sau mai rapidă a conţinutului

Netflix va oferi în curând opţiunea controlării vitezei de redare a filmelor şi serialelor, care vor putea derulate mai încet sau mai rapid, scrie news.ro.

Netflix va adăuga, începând cu aplicaţia de Android, funcţii de creştere şi de reducere a vitezei de redare. Utilizatorii vor putea alege să vadă un film sau serial cu o viteză mai mare sau mai mică.

Alături de 1x, care este viteza normală, utilizatorii vor putea alege între 0,75x şi 0,5x pentru a reduce viteza de redare. Asemănător, creşterea vitezei de redare se poate face cu 1,25x şi 1,5x.

Viteza de redare aleasă de utilizator va fi folosită doar pentru filmul sau serialul urmărit atunci. Nu va rămâne activă după aceea, pentru a evita ca şi alte creaţii să înceapă apoi la altă viteză decât cea normală, dacă utilizatorul nu alege special o opţiune în acest sens.

De asemenea, noile opţiuni vor fi disponibile pentru tot conţinutul platformei, inclusiv cel descărcat pentru vizualizare offline.

Netflix testează această facilitate de anul trecut, iar posibilitatea adăugării acestor opţiuni a atras încă de atunci critici de la Hollywood. Au existat mai multe voci, printre care cea a actorului Aaron Paul, care au susţinut că distribuitorii nu au voie să modifice modul în care este prezentat conţinutul.

Compania americană a avut nevoie de timp pentru a testa nu doar calitatea imaginii la alte viteze decât cea normală, ci şi sincronizarea corectă a sunetului la alte viteze.

Noile opţiuni vor fi disponibile utilizatorilor de telefoane cu Android în următoarele zile. Netflix testează în prezent aceleaşi facilităţi pe iOS şi versiunea web a serviciului, însă nu există o dată estimată de lansare pentru celelalte platforme.

Noutăţile partenerilor

comentarii: