image
Sursa foto: dreamstime.com

Puși să plătească pentru ce nu au folosit; Scandal între proprietarii de restaurante și „Apă-Canal Chișinău”

Proprietarii restaurantelor au intrat în scandal cu Societatea „Apă - Canal Chișinău”. Antreprenorii declară că întreprinderea îi obligă să plătească pentru servicii nefolosite. Mai exact, pentru vărsarea apelor uzate. Unul dintre cei indignați ne-a relatat că a primit o factură de peste 4 mii de lei, chiar dacă restaurantul său a fost închis. De cealaltă parte, cei de la Apă Canal afirmă că întreprinderea a trimis facturi doar celor care au activat.

Dumitru Cebotărescu este proprietarul unei rețele de restaurante. Din cauza pandemiei a închis o parte din localuri, iar cealaltă a făcut livrări. Chiar și așa, pentru lunile martie, aprilie și mai i-a venit factură pentru plata concentrațiilor maxim admisibile pentru apele uzate.

Facturile la serviciile pe care nu le-a folosit se ridică la câteva mii de lei doar pentru un restaurant, spune omul de afaceri.

Mai grav ar fi că plata din factură este calculată în baza unei probe de laborator făcute pe când localurile activau în regim obișnuit.

Acum cei care nu se conformează sunt penalizați.

Antreprenorii sunt hotărâți să meargă în judecată, cu atât mai mult că nici ministerul de profil nu i-a ajutat.

Cei de la Apă Canal afirmă că întreprinderea a trimis facturi doar celor care au activat.

Nu avem, deocamdată, reacția Ministerului Economiei. Axenia Chirilov, purtătoarea de cuvânt a instituției, ne-a sugerat să o sunăm pe Nicoleta Pădureț, șefa Cabinetului ministrului. Aceasta ne-a promis că va reveni la subiect, dar nu a mai sunat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: