image
Sursa foto: fmf.md

Fotbalistului anului 2019

Artur Ioniță a fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean al anului 2019. Mijlocașul formației italiene Cagliari (Serie A) a câștigat acest trofeu pentru a doua oară (prima dată în 2014).

Artur Ioniță s-a născut pe 17 august 1990, la Chișinău. Acesta joacă de 6 ani în unul dintre cele mai tari campionate de fotbal din lume, Serie A, Italia. Ioniță s-a format ca junior la Zimbru Chișinău, însă în Moldova s-a remarcat în mod special la Iskra Rîbnița, echipă de la care a ajuns la Naționala Moldovei, apoi s-a transferat în Elveția, la Aarau.

În 2014 internaționalul moldovean a ajuns în Serie A, la Hellas Verona, de unde doi ani mai târziu trece la Cagliari pentru fabuloasa sumă de 4,5 milioane de euro, cifră record pentru fotbalul moldovenesc.

Artur Ioniță a lipsit de la Gala Fotbalului, el având programat meci în campionatul Italiei, contra formației Lecce. Anunțat titular, acesta n-a jucat pentru că partida a fost amânată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Ioniță a câștigat detașat titlul de ”Fotbalistul moldovean al anului 2019”, devansându-i în top pe Veaceslav Posmac, clasat al doilea și Cătălin Carp, locul 3. La sondajul realizat de FMF au participat antrenori și experți din fotbalul nostru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: